Läs bilböcker och biltidningar

Intresse för bilar är något som många har. Vissa gillar gamla amerikanska muskelbilar, medan andra älskar svenska bilmärken som Volvo och Saab. Där emellan finns det såklart en salig blandning av bilentusiaster som gillar en mängd olika typer av bilar.

Vi på Bookfeed har också vi ett brinnande intresse för just bilar och motorer. Detta kanske man inte kan tro då vi mest skriver och publicerar bokrelaterade inlägg är på vår webbsida. Det tänkte vi faktiskt delvis göra idag också, men med anknytning till om biltidningar och bilböcker.

Detta är faktiskt något som har varit väldigt populärt att läsa under en väldigt lång tid. Besöker du vilken bensinmack som helst så kan du vanligtvis ta del av ett brett sortiment av bilmagasin som du kan köpa.

Vilka bilmagasin finns?

Som vi nämnde ovanför finns det faktiskt en hel del olika typer av bilmagasin som du kan välja mellan. Vilken tidning som är bäst är svårt att svara på då de flesta magasin är inriktade till specifika bilnischar såsom klassiska bilar, sportbilar osv.

VI kommer dock nedanför lista några av de mest populära alternativen som du kan välja mellan. I dagsläget finns det bilmagasin såsom Nostalgia, Power Magazine, Vi Bilägare, Classic Motor, Bilsport, Wheels Magazine, och Elbilen.

I dessa magasin skriver de om allt möjligt som rör bilar. Allt från djupgående reportage och recensioner på specifika bilmodeller till information om bildäck och jämförelser av olika däckmärken. Om du enkelt vill läsa mer om däck på nätet kan du besöka VINTERDÄCKEN.se, för där kan du läsa om i princip allt du kan tänkas behöva veta om det området.

Bilböcker finns det många av

På samma sätt som det finns en hel del olika typer av bilmagasin finns det även bilböcker som du kan införskaffa dig. Det finns dels informationsböcker som mer eller mindre är som rena instruktionsböcker hur man till exempel hur man lagar vissa olika specifika motorer eller optimerar sin befintliga motor till högre prestanda.

Det finns dock även böcker som till exempel listar nostalgiska bilar från förr eller där du kan läsa om bilens historia och hur den uppfanns. En salig blandning av böcker om moderna bilar och hur bilar kan tänkas se ut och prestera i framtiden finns också. Ja som du kanske förstår finns det en hel del olika typer av böcker helt enkelt.

För att med egna ögon kolla igenom vilka bilböcker som finns tillgängliga för att köpa så rekommenderar vi dig att du besöker Bokus eller Adlibris och läser mer om vilka olika böcker som du kan beställa hem.

Bilböcker för barn

Även många barn uppskattar och finner stort intresse i bilar. För dem blir det ganska krångligt och svårt att läsa böcker eller magasin som specifikt är gjorda för vuxna människor. Det är därför väldigt bra att det även finns en stor variation av barnböcker som man kan läsa.

Dessa böcker brukar vanligtvis vara sagoböcker som handlar om bilar på ett eller annat sätt. En av de bilbarnböcker som varit en favorit hos barn i flera år är Mulle Meck-böckerna.